Gambir Sarawak Asli Untuk Sakit Gigi

Gambir Sarawak Asli sebenarnya sudah lama diamalkan penduduk tempatan di Sarawak bagi tujuan menahan sakit gigi yang melampau bukannya untuk tahan lama diranjang semata-mata.

Gambir Sarawak Asli sering digunakan sejak zaman berzaman bagi mengurangkan kesakitan pada gigi dan gusi yang bermasalah selain itu gambir Sarawak asli juga boleh mengubati bisa akibat gigitan serangga seperti semut api.

Penggunaan Gambir Sarawak Asli yang sangat mudah untuk digunakan dan tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan kerana adalah 100 peratus asli tanpa campuran bahan kimia.  Ini menyebabkan Gambir Sarawak Asli tetap menjadi pilihan orang ramai untuk menggunakannya selain daripada produk biasa.

di jual di Sarawak gambir Sarawak asli mendapat banyak tempahan daripada penduduk tempatan dan juga pelancong.  ramai yang berminat membelinya bukan sekadar untuk sendiri malah beli untuk dihadiahkan kepada teman-teman dan ada juga yang membelinya untuk dihadiahkan sebagai hadiah kahwin rakan-rakan mereka.

sebenarnya gambir Sarawak asli digunakan oleh penduduk tempatan sebagai tujuan kesihatan. Gambir Sarawak asli boleh dikatakan adalah satu kemestian untuk dibeli bila anda datang berkunjung ke Sarawak tidak lengkap sekiranya anda berkunjung ke Sarawak tapi tak beli gambir Sarawak asli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *